Noe å glede seg til: Musikalvåren 2017

Selv om januar betyr et nytt år og nye muligheter, så er det også en måned med et snev av melankoli. Hva med å gi bort billetter til en musikalforestilling til en som trenger noe å glede seg til?

Januar, februar og mars. Mørke måneder som kommer brått på etter en hel desembermåned fylt av glede og forventninger. Vips, så var julen over. I januar pakker du bort juletreet, bytter ut julegardinene med noen grå i stedet og legger bak deg gløgg og julekaker.  I disse mørke månedene er det kanskje ikke like lett å se hva man skal glede seg til.

Ikke fortvil, vi har ideer til hva du kan gjøre. Det er her teateret kommer inn, og enda mer spesifikt: Musikalen! Her er våre tips til musikaler som går i Oslo denne våren, som gjerne kan være en finfin gave.

Kan nokon gripe inn

Det Norske Teatret, premiere 14. januar

Det Norske Teatret er et særdeles proft og gjennomført teater der alt fra musikken, skuespillerne og scenografien til selve teaterbygget i seg selv er med på å skape en skikkelig brilliant opplevelse. Følgelig er det med en viss ekstra spenning hver gang de setter opp en ny musikal og vårens musikal høres ut som en svært fascinerende opplevelse. Denne våren har de laget teater rundt musikken til kritikkerroste Svein Torleif Bjella og bundet handlingen rundt de reisende som kommer og går til en togstasjon i Ål. Uavhengig av om man har et nært forhold til Svein Torleif Bjella eller ikke så er det noe eget med hvordan Det Norske Teatret tar formen musikal såpass på alvor at det aldri føles som det klassiske teaterets mer showete lillesøster, men en kunst i seg selv og dette høres på alle mulige måter ut som en moden, ettertenksom og sår musikalopplevelse som absolutt er verdt et besøk.

Jungelboken

Chateauf Neuf, premiere 28. januar

Jungelboken har blitt satt opp flere ganger før og i flere versjoner. Oppsetningen på Chateauf Neuf er likevel temmelig spesiell, ikke bare fordi det er den første teateroppsetningen på Chateauf Neuf på flere år, men også fordi dette er en modernisert nylansering av Jungelboken-oppsetningen fra 1989 (som var undertegnedes første møte med musikalteateret). Denne teateropplevelsen kan for enkelte være et nostalgisk høydepunkt denne våren, samtidig som det kan være en flott introduksjon til musikalsjangeren for andre igjen. Med mange dyktige skuespillere, mye sjarm og en klassisk og engasjerende historie om Mowgli og alle farene han møter på i jungelen, er dette det opplagte valget for familier som vil kose seg sammen.

Cabaret

Oslo Nye Teater, premiere 9. februar

Oslo Nye Teater klarer å gjøre usedvanlig mye ut av det de har. Mens andre teatre i Oslo kanskje har større scener eller høyere budsjett så klarer Oslo Nye å skape teateropplevelser med flott dans, supre sangprestasjoner og imponerende scenografi til tross for mer beskjedne midler. I år går de for Cabaret som er en musikal som handler om kontrastene mellom et frilynt og sprudlende kunstnermiljø og et Tyskland i 1930 mens nazismen er på vei frem. Mens en kan innvende at Cabaret ikke er det mest sprelske valget siden den er satt opp her til lands flere ganger før, så er det en musikal som stadig føles like aktuell og som har sanger som blant annet Liza Minelli har udødeliggjort og som man garantert vil få på hjernen. Det er dessuten en musikal med flott dans i beste Fosse-stil og en super sjanse til å kose seg på teater med en musikal som er tankevekkende, smart og underholdende på en og samme tid.

Utover disse musikalene i Oslo kan man også fortsatt gå og se klassiske og fenomenale Singin in the Rain på Folketeateret frem til mars og frem til mai kan man fortsatt gå og se den unike og tankevekkende Songfuglen på Det Norske Teatret bare for å nevne noe. Med andre ord er det mange muligheter til å finne noe å glede seg til og over og vi håper med dette at du her har fått gode ideer til musikalgaver til deg og dine. Takk for interessen og la oss gå en musikalsk og inspirerende vår i møte.

Dette innlegget er skrevet av gjesteblogger Karoline Heldal-Lund. Sjekk ut hennes blogg her